CHARLOTTE // GEEL

In geel zie ik echte vrolijkheid. Het hangt voor mij ook samen met moed, het niet opgeven!”
Gelukkig is de kleur geel Charlotte op het lijf geschreven. En door onze gezamenlijke passie fotografie heb ik ook nog eens een model bij de hand wat meedenkt over de compositie en de beeldhoek. Dat is nog eens relaxed werken!


Als ik naar haar kunststroming vraag, kan ze toch moeilijk een keuze maken. “Er zit wel een tegenstrijdigheid in wat ik mooi vind. Ik heb een brede interesse. Ik houd erg van kleur, maar kan bijvoorbeeld ook ontzettend genieten van zwart-wit-fotografie.


In haar huis ben ik omringd met planten. “Ik koop ook altijd heel veel potjes bij de kringloop, daar kan ik dan weer al mijn stekjes in doen.” Heerlijk vind ik dat, en ook wel een beetje hipster :).
Haar Franse roots zie ik wel terugkomen in het echte Bourgondische. Ze is heel erg op haar vrienden, het sociale, en op eten: het lange tafelen, met alle lieverds aan een mooi gedekte tafel in heerlijke sfeer. Het gaat nog niet eens om het eten, het gaat om het moment van de dag en het samenzijn.


In de foto omring ik haar dan ook met borden en borrelglaasjes.
Als toekomstig juf is Charlotte heel zorgvuldig en behulpzaam. Ik probeer me wel eens voor te stellen hoe het bij haar in de klas zou zijn. Hoe ze alle kleine akkefietjes weer recht breidt met haar rechtvaardigheid.

Als ik naar haar kijk denk ik nog steeds aan een onschuldige, lieve meid. Tot ze er weer eens een flinke woordgrap uitgooit.

———————————————————————————————————————-

De expositie “Kleur Bekennen” is te zien in de Bibliotheek Midden-Brabant, Koningsplein 10, Tilburg.

Opening: 1 december 2017, 19.00 uur

De expositie loopt tot en met 1 januari 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *